DSGF Logo
Brukernavn:

Logg inn / Bli medlem
Passord:
 
Forum


DSGF.no
Om DSGF
   English French German
Bli medlem
IRC
Spørreundersøkelser
Tilbud
Vedtekter
HSS
Nyheter

Mistet passord

SayIt
SayIt Oversikt
Svada
Galleri
Støtt DSGF
Postkort
ItsPureLoveBeibi!
Fylleprat
Galeforbundet
Forum!
Oversikt
Annonseringer
DSGF.no
Duppeditter
Film og TV
Filosofi
Hilsener & Hyllester
Hjelp!
Hjemmesider
Kjøkken og klin
Klagemuren
Litteraturhjørnet
Lykkebrønnen
Musikk
Nyhetsbildet
Om forumet
Politikk
Programmering
Sex og sånt
Software / Hardware
Spill og Dill
Treff
Tunga på tærne
Tåkeprat
SayIt



Burgeren som blir slik som på bildene
Kjkken og klin: Burgeren Som Blir Slik Som På Bildene
Av Brd Andr Johnsen [ profil / post / artikler ]
Mandag, 25.12.2006, 21:42

Hvis du er av typen som teller bilringer, skriker når noen bruker smør i panna, eller løper og gjemmer deg i en hule hvis det drypper noe som helst av maten, så burde du kanskje styre unna denne lille artikkelen.

Cheeseburger, bedre kjent som hamburger med ost og/eller osteburger.

Man skulle ikke tro det var særlig behov for en oppskrift på cheeseburgere; det er strengt tatt en ganske straight forward rett, så med denne oppskriften skal jeg bare demonstrere en måte å gjøre det på. Du står selvsagt fritt til å velge bort ingredienser hvis du er av den kresne typen.

Dette trenger du
- Hamburgere (enten selvsnekret eller andre varianter)
- Hamburgerbrød
- Agurkmix
- Løk
- Tomat
- Sylteagurk
- Ketchup
- Sennep
- Champignon
- Hamburgerdressing
- Salat
- Salt
- Pepper
- Allround / grillkrydder
- Bacon
- Ost

Full fres
Okei, sett en plate på litt over halvfull fres, og sett samtidig ovnen din på 200º. Hiv i en dæsj smør og vent til det freser og synger, så kaster du burgerne oppi. Krydre lett med salt, pepper og what have you, men ikke overdriv, du skal gjøre dette på begge sider. Legg oppi et par skiver med fersk champis og en stripe bacon, alle med respekt for seg selv og sin stekepanne har plass til dette. Jeg beregner som regel to skiver champis til hver burger, og deler en baconstripe i to.
Når det bobler og sizzler på burgerne kan du snu de og krydre de litt på andre siden også. Synes du de ikke er godt nok stekt på den ene siden, så lar du de ligge litt til, men ikke svi. Brent burger er turn-off.

Mens burgerne ligger og koser seg kan du hive burgerbrødene inn i stekeovnen. Du kan også benytte anledningen til å skjære opp litt ost, løk og salat. Legg osteskivene oppå burgerne som fortsatt ligger i panna. Deretter danderer du champisene og løken oppå og lar det fortsatt sizzle på svak varme. Dette blir så godt atte. Til slutt hiver du på baconskivene.

Når brødene begynner å få litt farge tar du de ut. Legg undersidene på en tallerken og smør et tynt lag med agurkmix på. Sleng på et par striper med ketchup og sennep og en eventuell dressing.
For å lette litt på samvittigheten danderer du noen fine, store salatblader oppå miksturen og nyter synet av grønt. Legg så burgerne oppå, dander med sylteagurk og tomat og til slutt brødtoppene.

Resultatet skal se ca. ut som på bildet, men nytes mest i virkeligheten. Husk et glass eller to med kald melk, og gjerne kniv og gaffel, alt ettersom hvor høy den skulle bli. Jeg anbefaler ketchup og sennep fra Bergbys.

For live demonstrasjon og smaksprøve, inviter deg selv til mitt herredømme.

Enjoy!



(474 ord, lest 2248 ganger.)

Liv og røre
Velkommen til:
Jetison (Oslo)
Joalol (Stjørdal)
galgalakse (Hokksund)
3agle-3ye (Kongsvinger)
Torjus (Kongsvinger)

Online:
0 medlemmer online.
1 gjest online.

Kake i dag:
F_O_S_I (Ytre Arna)
ingrid^ (Horten)
Tom (Gaupen)
dj` (Jaren)
Bluegirl (Tiller)
Panazonic (Bodø)
Tonje (Trondheim)
wapipapp (årnes)
tojo (Sarpsborg)
Viking_23 (Sandnes)
Cactus (Tønsberg)

Kake i morgen:
N/A (Tromsø)
[Gandalv] (Porsgrunn)
svada (Ulsteinvik)
ShataN (Tjodalyng)
Pompel (Ranheim)
berenike (Alta)
udis (Horten)
sillljee (Holmestrand)
Bearola (Vennesla)
Luinwe (Orkanger)
Inamoren (Bergen)

Si "gratulerer" med blomster!
Send bursdagskort

Sett theme-cookie
Sett cookie
Forum

Strre oversikt

De Selverklærte Gales Forbund (c) 1998-2017 · DSGF.no