DSGF Logo
Brukernavn:

Logg inn / Bli medlem
Passord:
 
Forum


DSGF.no
Om DSGF
   English French German
Bli medlem
IRC
Spørreundersøkelser
Tilbud
Vedtekter
HSS
Nyheter

Mistet passord

SayIt
SayIt Oversikt
Svada
Galleri
Støtt DSGF
Postkort
ItsPureLoveBeibi!
Fylleprat
Galeforbundet
Forum!
Oversikt
Annonseringer
DSGF.no
Duppeditter
Film og TV
Filosofi
Hilsener & Hyllester
Hjelp!
Hjemmesider
Kjøkken og klin
Klagemuren
Litteraturhjørnet
Lykkebrønnen
Musikk
Nyhetsbildet
Om forumet
Politikk
Programmering
Sex og sånt
Software / Hardware
Spill og Dill
Treff
Tunga på tærne
Tåkeprat
SayIt

Nikotinfilosofi om vår og utepils
Skrblikk: Nikotinfilosofi Om Vår Og Utepils
Av Mikal Skr Ellwood [ profil / post / artikler ]
Tirsdag, 13.03.2007, 19:54

I dag kom våren.
Vel, kanskje ikke til Europa, eller til Norge, eller kanskje ikke en gang til Oslo? Eller kanskje våren har vært her lenge, eller bare er snarlig ventet?
Men i dag kom våren uansett til meg.


Ja vel, sier du. Ja visst sier jeg.

Og siden du nå alt har begynt å lese dette lille skriveriet, jeg regner da med at du har tenkt å lese deg helt frem til slutten, ja da kan jeg jo fortelle deg om hvordan det hadde seg at jeg i dag, på denne tirsdag i mars, endte opp på en barkrakk egentlig ikke tiltenkt meg, for så å kaste meg ut i guds herlige natur. Meg og årets første utepils.

Tilfeldighetene ville det slik at jeg i dag fant meg selv i gamle og velkjente gater på oslos østkant. Arbeidsdagen hadde vert lang, slitsom og uutholdelig varm. Himlings isolasjon kan være slik til tider.

Du savner fordypning? I skrivende stund er jeg tømrer i Oslo, en av mange.

Uansett, en kollega begynte allerede ved lunsjtider å viske meg ømt i øret om hvor godt en pils etter jobben ¿kunne¿ ha smakt, og når kone med barn er hos svingers for en sjelden overnatting, ja da burde selv en blind mann kunne se stien jeg ville havne på. Slik ble det også og da vi slang fra oss den siste posen med isolasjon på slaget fire, viste føttene mine alt veien, og før lang tid var gått, var jeg på vei opp trappa til den nærmeste og etter mitt syn, beste puben i Oslo. Den var jo tross alt, som tidligere fortalt, den nærmeste.

Ok ok, jeg skal ikke juge for deg. Det kan hende jeg alt har vært der før, og det kan også hende at jeg viste at akkurat dette stede serverer billig pils.

Uansett, jeg bestilte pilsen som skulle redde meg fra uttørkning før jeg så fant meg et bord hvor jeg kunne sitte uforstyrret. Med et sukk som faktisk skremte meg litt, lot jeg smaken av øl reise til velkjente bestemmelsessteder mens jeg lot blikket gli rundt i pubens lokal. Allerede ved første øyekast dro jeg kjensel på et par fjes. (De er vel det man kaller, byens frie fugler.) Gutta satt på de samme krakkene og fortalte de samme vitsene som de gjorde sist gang jeg var her. For tre - fire år siden.

Her var alt uforandret. Akkurat som ventet. Akkurat sånn jeg ønsket at det skulle være.

Nu ja. Ikke alt var som før.
I det jeg skal (av gammel vane) tenne meg en etterlengtet røyk, ser jeg det. Skiltet med ¿Røyking Forbudt¿ virket merkelig malplassert, som et blinkende nødutgangs skilt på et hjem for blinde.

Faen! Så du har vært her også, med dine våte drømmer om et røykfritt Norge.

Jeg skal ikke fornerme leserens intelligens med å påstå at røykeloven er noe forbanna tull, for det er den ikke. Til og med den mest hardnakka motstander må innrømme at Høybråtens drøm har blitt til en suksess. Så vi som lider av Spedalskhet, også kjent under synonymet røykere, vi blir forvist, ut med dere. Vi aksepterer det.
Men i dag var det oss, gutta i røyken, som hadde konge plassene. Det var vi som satt i vårsol (eller kal det gjerne vær uten snø med innslag av sol) og nøyt årets første utepils. Det var vi som gliste, det var vi som lo og vi fortjente det alle mann.
For vinteren har vær lang og kulda bitende..

Dette var egentlig alt jeg hadde å si, at det var godt å sitte ute, drikke pils og vite at andre måtte sitte inne, missunnelige på oss-for en gangs skyld. Jeg ser at du ikke ble videre imponert, men det er de små ting som gleder og derfor bør skrives ned for så å deles. Min historie slutter uansett på en fortauskant, med en lucky som ikke ville la seg tenne, og en pils som smakte eksepsjonelt godt.

For alt smaker bedre, nå som våren har kommet.

Gratulerer med dagen DSGF...(698 ord, lest 2273 ganger.)

Liv og røre
Velkommen til:
Jetison (Oslo)
Joalol (Stjørdal)
galgalakse (Hokksund)
3agle-3ye (Kongsvinger)
Torjus (Kongsvinger)

Online:
0 medlemmer online.
1 gjest online.

Kake i dag:
N/A (Halden)
fragaria (Skibotn)
nainik (Bergen)
Jannicke (Trondheim)
skj0ng (Ålesund)

Kake i morgen:
[Sleeper] (Kattem)
Thinkgrrl (Sæbøvik)
FrAgLeN_ (Aurskog)
Scherzo (Stange)
huldra (Hobøl)
ziz (Furnes)
salmissra (Tomasjord)
AylA^ (Ålesund)
MoonFog (Klokkarvik)
|Lakel0s (Sykkylven)
Skåk (Ålen)
Alley^Cat (Kristiansand)
solus (Tromsø)
AiQ (Notodden)
psykopuz (Hokksund)
Merry (Stavanger)

Si "gratulerer" med blomster!
Send bursdagskort

Sett theme-cookie
Sett cookie
Forum

Strre oversikt

De Selverklærte Gales Forbund (c) 1998-2018 · DSGF.no