DSGF Logo
Brukernavn:

Logg inn / Bli medlem
Passord:
 
Forum


DSGF.no
Om DSGF
   English French German
Bli medlem
IRC
Spørreundersøkelser
Tilbud
Vedtekter
HSS
Nyheter

Mistet passord

SayIt
SayIt Oversikt
Svada
Galleri
Støtt DSGF
Postkort
ItsPureLoveBeibi!
Fylleprat
Galeforbundet
Forum!
Oversikt
Annonseringer
DSGF.no
Duppeditter
Film og TV
Filosofi
Hilsener & Hyllester
Hjelp!
Hjemmesider
Kjøkken og klin
Klagemuren
Litteraturhjørnet
Lykkebrønnen
Musikk
Nyhetsbildet
Om forumet
Politikk
Programmering
Sex og sånt
Software / Hardware
Spill og Dill
Treff
Tunga på tærne
Tåkeprat
SayItOrd for dagen
Generelt: Ord For Dagen
Av Tom Erik Stwer [ profil / post / artikler ]
Mandag, 26.02.2007, 18:34

Vi lever videre i en verden...i én verden. La deg ikke lure av den tilsynelatende objektive rammen rundt dette konseptet, som mange vil påstå har som oppgave å normalisere forholdet mellom Einstein og Göthe, men som til syvende og sist bare blander seg med resten av grøten.

- Hvor kom grøten inn i bildet? skyter du inn som i en Holmenkollstafett.

Jeg mener, ordene Lost, House, the OC og jeg vet ikke hva er på alles lepper nå om dagen, og kanskje mest av alt på TV-skjermene til vedkommende leppers eiere. Det er det som er greia nå.

Jeg skal prøve å gjemme den berømte pekefingeren et sted ingen finner den, for som alle vet "too much too much morality, can drive to hypocricy," hvilket bringer meg inn på selve temaet jeg ville diskutere.

Vi lever altså videre i denne verdenen spekket med Hollywood-kultur, stjerneglitter og intriger av hittil ukjent og uerfart omfang. Vi suger det til oss som smør på nybakt brød. Eller som en medium sterk kebab med ekstra saus.

Vi zapper innom TV2-nyhetene der en tabloid Pål T. Jørgensen rører i en suppe av full barnehagedekning, kvinnemobbing i LO og såpeglatt E6 (nok en polakk ser ut til å ha dumpet kjettingene i sjøen på overfarten fra Danmark). Heldigvis har Jack fått et overtak og gjør sitt for å redde Kate og Sawyer der han står med skalpellen på urinblæra til han som ser ut som en psykopat.

Da slipper vi å bekymre oss for at vi, i en helt annen verden, står på randen av full økonomisk, politisk og klimatisk kollaps. Vi slipper å ta hensyn til at vår egen regjering, likesom regjeringen før denne, diplomatisk og økonomisk støtter amerikansk forsøk på verdenshegemoni. Vi er absolutt ikke nødt til å bry oss om at vi er i ferd med å gjøre om jordkloden til en stekeovn. Og ingen av oss trenger å bruke en kilokalori på å tenke gjennom konsekvensene av egne handlinger, i lys av de store geopolitiske spørsmålene, og i ytterste konsekvens, lidelsene til så ufattelig mange millioner av mennesker som ikke er så ufordragelig privilegerte at de kan zappe seg gjennom fiktive Hollywood-verdener, mens verdenene utenfor er totalt irrelevante.

Slik lyder ordene til han som hverken kaller seg profet eller frelser, og som ikke kan påberope seg uskyld i samtlige av overnevnte tiltalepunkter. Jeg ville bare dele min skam med noen. Jeg prøver stadig vekk å leve i så mange verdener som mulig, og mest mulig i den verdenen som har en betydning for andre. Selv om det er ekstremt vanskelig. Man kan jo ikke være Einstein og Göthe på en gang.(446 ord, lest 2361 ganger.)

Liv og røre
Velkommen til:
Jetison (Oslo)
Joalol (Stjørdal)
galgalakse (Hokksund)
3agle-3ye (Kongsvinger)
Torjus (Kongsvinger)

Online:
0 medlemmer online.
1 gjest online.

Kake i dag:
N/A (Halden)
fragaria (Skibotn)
nainik (Bergen)
Jannicke (Trondheim)
skj0ng (Ålesund)

Kake i morgen:
[Sleeper] (Kattem)
Thinkgrrl (Sæbøvik)
FrAgLeN_ (Aurskog)
Scherzo (Stange)
huldra (Hobøl)
ziz (Furnes)
salmissra (Tomasjord)
AylA^ (Ålesund)
MoonFog (Klokkarvik)
|Lakel0s (Sykkylven)
Skåk (Ålen)
Alley^Cat (Kristiansand)
solus (Tromsø)
AiQ (Notodden)
psykopuz (Hokksund)
Merry (Stavanger)

Si "gratulerer" med blomster!
Send bursdagskort

Sett theme-cookie
Sett cookie
Forum

Strre oversikt

De Selverklærte Gales Forbund (c) 1998-2018 · DSGF.no