DSGF Logo
Brukernavn:

Logg inn / Bli medlem
Passord:
 
Forum


DSGF.no
Om DSGF
   English French German
Bli medlem
IRC
Spørreundersøkelser
Tilbud
Vedtekter
HSS
Nyheter

Mistet passord

SayIt
SayIt Oversikt
Svada
Galleri
Støtt DSGF
Postkort
ItsPureLoveBeibi!
Fylleprat
Galeforbundet
Forum!
Oversikt
Annonseringer
DSGF.no
Duppeditter
Film og TV
Filosofi
Hilsener & Hyllester
Hjelp!
Hjemmesider
Kjøkken og klin
Klagemuren
Litteraturhjørnet
Lykkebrønnen
Musikk
Nyhetsbildet
Om forumet
Politikk
Programmering
Sex og sånt
Software / Hardware
Spill og Dill
Treff
Tunga på tærne
Tåkeprat
SayItArdbeg Still Young

Kjkken og klin: Ardbeg Still Young
Av Mikal Skr Ellwood [ profil / post / artikler ]
Søndag, 25.02.2007, 20:47

Here on Islay, there's no rush. So why not sit back awhile, wherever you are in the world, and enjoy your visit to the home of Ardbeg, the Ultimate Single Islay Malt Scotch Whisky.

Som alle andre med overdreven singel malt fetisjisme, er jeg en innbitt fiende av borboun, og da i særlig grad Jack Daniels, som kun omtales med omfattet og utilslørt hat. Vi tolererte Jack kun i den forstand at dens hovedstifter, Jasper Newton Daniel, hadde til hensikt å skape en whisky, misslyktes, og ente opp med en borboun ingen kan drikke.

Altså var hans hensikter i utgangspunktet gode, så vi tilgir.

Og som alle andre med overdreven singel malt fetisjisme, har jeg et seksuelt avvik der kjønnsdriften blir vekket av eksepsjonelle whiskyer som Ardbeg Still Young.

Ardbeg Still Young
Skottland, Islay
Alkohol 56,20%
Kr. 549,90

Destilleriet Ardbeg finner du godt bortgjemt på den forblåste whiskyøya, Islay. Grunnlagt i 1815 av John MacDougall, stengt i 1981 og gjenåpnet sommeren 1997. I perioden da Arbeg var stengt solgte destilleriet de edle dråpene til Allied som brukte, og fortsatt bruker, Ardbeg sparsomt i blendeden Ballantine’s.

Lucas, en fyr jeg har kjent i så mange år at det i grunn er litt pussig at jeg ikke omtaler han som - venn, støtte tilfeldig på meg utenfor Andy`s pub her forleden. Han støtte på meg, jeg prøvde å unngå han. Du undres kanskje nå på om jeg er en sånn kiip type,
- prøver å unngå gamle kjente, ikke akkurat hyggelig gjort.
Men la meg forklare, Lucas, han er en av disse politiskaktive anarkistene som mange ofte forbinner med uro, palestinerskjerf og hanekam, okkuperte leiligheter og punkrock.

Vel, jeg forbinner ham med fyllefester og uansvarlig moro. Moro jeg ikke har tid til å ha. Moro som jeg savner.

Så da jeg prøvde å unngå Lucas, prøvde jeg egentlig ikke å unngå ham, men min fortid, og muligens min “ i morgen”.
Uansett, vi kom i prat og hyggelig var det. Han var nettopp kommet hjem fra London og en punkfestival der. Så lurte han på om ikke jeg hadde lyst på et par glass hjemme hos ham, han hadde kjøpt med seg en spennende whisky fra hans reise i London.

- Whisky? Min sjel var solgt og Lucifer hadde alt hentet den, så jeg ble med.

Punker og whisky, ja du får lov til å være skeptisk. Det hadde jeg også vært om jeg var deg. Men det er ingenting som overrasker meg når det gjelder Lucas. Ingenting bortsett fra dette.

I en falleferdig okkupert leilighet i Hausmannsgate, mellom tomme ølflasker og politiske bannere, lå en av de beste whiskyene jeg kan si at jeg har smakt siden.. Ja kanskje noensinne. Lucas, luringen, fiska frem en Ardbeg Still Young så røykfull og kraftig at den ikke bare varmet strupen min, men også hele den trekkfulle leiligheten.

- Røsker bedre enn rullingsen som jeg fikk kjøpt i Victoria park, bekrefter Lucas med et lurt smil, men jævla mye dyrere. Jeg nikker men hører egentlig ikke etter, teksten som står skrevet bakpå flasken har tatt min oppmerksomhet.

”We couldn’t possibly have conceived at the time just how enthusiastically folk would embrace the idea of Very Young Ardbeg. Indeed, many enthusiasts are keen to continue to sample our work in progress. So now its spirited sibling, Still Young, is ready to take its first steps along the peaty path to full maturity. Still youthful and zesty but definitely more creamy and rounded from extra ageing, this character is a wonderful addition to the family. We are unable to deliver whisky to the USA or Canada.”

Jeg måtte le, her hos den mest usannsynelige eier av en eksklusiv singelmalt whisky, møter jeg guttedrømmen min. Min våte drøm. Lucas, min venn, jeg takker deg….

En Ardbeg Still Young kan best beskrives ved å sammenligne den med litratur.

La oss si at en Jack Daniels er et motemagasin du kun hviler øynene på i kjedsomhet og i mangel på annet leserstoff, ja da er Ardbeg Still Young JRR Tolkiens Ringenes herre.
Der motemagasinet blir forutsigbart og kjedelig, blir Tolkiens triologi en kraftig sanseopplevelse, full av magi som varer i evigheter.

Å drikke Still Young er som å bli virvlet inn i en verden befolket av hobbiter, alver, troll, dverger og krigerske mennesker.
– Fantastisk befriende. Nytelse for den eventyrlysten, nytelse for den som våger…(758 ord, lest 2336 ganger.)

Liv og røre
Velkommen til:
Jetison (Oslo)
Joalol (Stjørdal)
galgalakse (Hokksund)
3agle-3ye (Kongsvinger)
Torjus (Kongsvinger)

Online:
0 medlemmer online.
1 gjest online.

Kake i dag:
N/A (Halden)
fragaria (Skibotn)
nainik (Bergen)
Jannicke (Trondheim)
skj0ng (Ålesund)

Kake i morgen:
[Sleeper] (Kattem)
Thinkgrrl (Sæbøvik)
FrAgLeN_ (Aurskog)
Scherzo (Stange)
huldra (Hobøl)
ziz (Furnes)
salmissra (Tomasjord)
AylA^ (Ålesund)
MoonFog (Klokkarvik)
|Lakel0s (Sykkylven)
Skåk (Ålen)
Alley^Cat (Kristiansand)
solus (Tromsø)
AiQ (Notodden)
psykopuz (Hokksund)
Merry (Stavanger)

Si "gratulerer" med blomster!
Send bursdagskort

Sett theme-cookie
Sett cookie
Forum

Strre oversikt

De Selverklærte Gales Forbund (c) 1998-2018 · DSGF.no