DSGF Logo
Brukernavn:

Logg inn / Bli medlem
Passord:
 
Forum


DSGF.no
Om DSGF
   English French German
Bli medlem
IRC
Spørreundersøkelser
Tilbud
Vedtekter
HSS
Nyheter

Mistet passord

SayIt
SayIt Oversikt
Svada
Galleri
Støtt DSGF
Postkort
ItsPureLoveBeibi!
Fylleprat
Galeforbundet
Forum!
Oversikt
Annonseringer
DSGF.no
Duppeditter
Film og TV
Filosofi
Hilsener & Hyllester
Hjelp!
Hjemmesider
Kjøkken og klin
Klagemuren
Litteraturhjørnet
Lykkebrønnen
Musikk
Nyhetsbildet
Om forumet
Politikk
Programmering
Sex og sånt
Software / Hardware
Spill og Dill
Treff
Tunga på tærne
Tåkeprat
SayIt



We must have whiskey, oh, you now why

Kjkken og klin: We Must Have Whiskey, Oh, You Now Why
Av Mikal Skr Ellwood [ profil / post / artikler ]
Tirsdag, 30.01.2007, 19:22

Well, show me the way,
To the next whiskey bar
Oh, don't ask why, Oh, don't ask why
Show me the way, To the next whiskey bar
Oh, don't ask why, Oh, don't ask why
For if we don't find, The next whiskey bar
I tell you we must die, I tell you we must die
I tell you, I tell you, I tell you we must die
Oh, moon of Alabama, We now must say goodbye
We've lost our good old mama
And must have whiskey, oh, you now why


Alabama Song by The Doors

Jim Beam Kentucky
Straight Bourbon
USA
70 cl Kr. 299,90

Mens Jim Morrison søker etter the next whiskey bar i høytalerne minne, har Jim Beam funnet veien til whisky glasset mitt. (Ja jeg sier whisky, de, amerikanerne, sier whiskey.)
Uansett, med ekte herlig amerikansk rock som standard for kvelden min, har jeg bestemt meg for og gi amerikansk real bourbon whiskey en kjangs. Og da falt naturligvis valget på en Kentucky Straight Bourbon, Mr. JB.

Men når jeg nå senere skal gi en sannferdig fremstilling av det som skjedde denne kvelden, er jeg i urovekkende liten grad i stand til å si noe positivt om denne Kentucky Straight Bourbonen.
Jeg kan jo alltids trekke frem at denne Bourbonen, for første gang på syv år, fikk frem et ønske i meg om og blande cola i en whisky igjen. Ja, cola og isbiter.
Men det er kanskje ikke i et positivt lys jeg sier dette, da dette også er svert nært den samme følelsen som får meg til å ønske å helle drinken i dass.

Men jeg lot turen innom dassen forbli ved tanken, og jeg lot cola`n få stå kaldt i kjøleskapet mens jeg i stedet prøvde å finne noe positivt i flasken som jeg nå begynte å angre på at jeg hadde brukt spenn på. Dette er jo selveste rocke whiskyen fra landet som fremfor alt har gitt oss den beste rocken, det må jo finnes noe positivt ved denne…

Så jeg studerte, luktet og smakte. JB hadde jo et tydelig innslag av brente fat og lakk, god fylde, men satt ikke spesielt lenge i munnen og var litt for utpreget søt.
(Amerikansk whisky er laget på mais vettu.)

Så, med mot og krystallklar logikk til hjelp i min uselviske kamp for det gode, mot det onde, fastslo jeg til slutt at:

JB er en skikkelig dritt whisk(e)y, og det sier jeg med stor D.
Kan til nøds blandes med cola, men om en drink er så vond at den må blandes ut, hvorfor gidde å bry smaksløkene med dritten da?
- Kjøp deg en singel malt i stedet, for guds skyld…

Men hvis vi går med på at det finnes en virkelighet, der det faktisk er mange som liker Bourbons bedre enn scotch singel. Og siden disse menneskene så altfor ofte har kåret denne Kentucky Straight Bourbonen til den beste av de beste, Da må jeg vel strekke reglene en smule, og si, med et ørlite glimt i øyet, at dette nok er en stor amerikaner, denne Jim Beam.

Så, om du er en Bourbon boy, da kan du trygd velge deg en Jim Beam Kentucky, nyte den og samtidig le av oss som ikke liker den. Men du vil aldri egentlig vite hva god whisky handler om, og det blir oss, single malt boys, som ler sist;)

Litt om Amerikansk whiskey

Det er tre hovedtyper av amerikansk whiskey på markedet i dag:
Straight Whiskey ,Blended Whiskey og Light Whiskey.

Fremstillingen av amerikansk whiskey foregår i prinsippet på samme måte som for skotsk grainwhisky. Hovedtypene er bourbon og rye whiskey. Bourbon har fått sitt navn fra Bourbon-distriktet i staten Kentucky. De første amerikanske kolonistene forsøkte å sette i gang whiskyproduksjon, men først i 1789 ble det første brenneriet etablert. Det tilhørte baptistpresten Elijah Craig fra Georgtown i Bourboun County. Rye whiskey produseres på samme måte som bourbon, men den skal være laget av minst 51 % rug.

Både bourbon og rye er ganske smakskraftige brenneviner. I tillegg til "straight", eller ublandet, fremstilles det derfor blended whiskeys. I amerikansk blended whiskey er det tillatt å tilsette opptil 80% nøytral kornsprit, slik at blended whiskey kan ha en ganske mild og avrundet karakter.



(732 ord, lest 2228 ganger.)

Liv og røre
Velkommen til:
Jetison (Oslo)
Joalol (Stjørdal)
galgalakse (Hokksund)
3agle-3ye (Kongsvinger)
Torjus (Kongsvinger)

Online:
0 medlemmer online.
1 gjest online.

Kake i dag:
F_O_S_I (Ytre Arna)
ingrid^ (Horten)
Tom (Gaupen)
dj` (Jaren)
Bluegirl (Tiller)
Panazonic (Bodø)
Tonje (Trondheim)
wapipapp (årnes)
tojo (Sarpsborg)
Viking_23 (Sandnes)
Cactus (Tønsberg)

Kake i morgen:
N/A (Tromsø)
[Gandalv] (Porsgrunn)
svada (Ulsteinvik)
ShataN (Tjodalyng)
Pompel (Ranheim)
berenike (Alta)
udis (Horten)
sillljee (Holmestrand)
Bearola (Vennesla)
Luinwe (Orkanger)
Inamoren (Bergen)

Si "gratulerer" med blomster!
Send bursdagskort

Sett theme-cookie
Sett cookie
Forum

Strre oversikt

De Selverklærte Gales Forbund (c) 1998-2017 · DSGF.no