DSGF Logo
Brukernavn:

Logg inn / Bli medlem
Passord:
 
Forum


DSGF.no
Om DSGF
   English French German
Bli medlem
IRC
Spørreundersøkelser
Tilbud
Vedtekter
HSS
Nyheter

Mistet passord

SayIt
SayIt Oversikt
Svada
Galleri
Støtt DSGF
Postkort
ItsPureLoveBeibi!
Fylleprat
Galeforbundet
Forum!
Oversikt
Annonseringer
DSGF.no
Duppeditter
Film og TV
Filosofi
Hilsener & Hyllester
Hjelp!
Hjemmesider
Kjøkken og klin
Klagemuren
Litteraturhjørnet
Lykkebrønnen
Musikk
Nyhetsbildet
Om forumet
Politikk
Programmering
Sex og sånt
Software / Hardware
Spill og Dill
Treff
Tunga på tærne
Tåkeprat
SayItEn spasertur med Johnnie Walker

Kjkken og klin: En Spasertur Med Johnnie Walker
Av Mikal Skr Ellwood [ profil / post / artikler ]
Mandag, 23.10.2006, 19:27

Det skal vissnok være mulig å leve et fullverdig liv uten å ha smakt en Johnnie Walker, dog er dette høyst usannsynelig.

Jeg innrømmer det gjerne, etter å ha konsumert ett glass eller kanskje to, føler jeg en sterk trang til å dele opplevelsen. Så jeg begynner å skrive, og jo bedre whiskyen smaker, jo mer ønsker jeg å skrive.

En særdeles god whisky som Johnnie Walker Black Label får meg til å ønske å skrive en hel bok, eller et leksikon, kanskje flere.
Men vi får nok holde oss til en edrulig anmeldelse;)


Johnnie Walker Black Label

Blended whisky/ Skottland
40%
Pris: 379

"Police, i saw the man who hit me, and his name was... Johnnie Walker"

Jeg husker første gang jeg traff Johnnie Walker. Jeg antar at jeg visste nok om spriten til å vite at jeg burde ha vært forsiktig, men selvsagt husker jeg ikke mer enn at det var første gang jeg møtte Johnnie Walker…

Siden har møtene blitt mange og hyppigere, og jeg er ikke alene.
På verdensbasis drikkes det fire flasker hvert sekund av hver dag.
Og det selges omtrent 120 millioner flasker hvert år i 200 forskjellige land rundt om i verden. Så vi kan trygd si at denne guddommelige alkoholen, Johnnie Walker, har en viss popularitet.

Men ikke kom her og tru at jeg skal anmelde den ”hippeste på lista” til Walker samlinga, en Red Label. Nei, jeg drikker rebellen til “Striding Man”, (for øvrig også den samme whiskyen som Winston Churchill drakk en flaske av hver dag). Nemmelig en Black Label.

Og hva kan man si, svoren Islay singel malt fantast med en blended i handen. Ute på tynn is tenker du. Driti på leggen kanskje? Men nei, Black Label er og blir en av de store, en del av menneskehistorien. Luksuriøs, og sammensatt. Preg av torvrøyk og malt, (mye som hos en god singel). Pepper i ettersmaken og en god lengde som et bevis på at du får igjen for penga dine.

Jeg forstår godt at gode gamle Churchill ikke kunne gi seg etter et glass.


Men du og jeg, vi som er intelligente menn og kvinner, vi vet at det ikke finnes en drøm uten en slutt. Vi vet at etter sol så kommer det regn, en forside har en bakside og etter et pluss, ja så kommer det et minus.

Den firkantede flasken som vi alle kjenner så godt, er nettopp så godt kjent og alminnelig at fatteren din kan ha den som favoritt i barskapet sitt. Walker byr ikke på noen overraskelser, og det kan vi jo ikke heller forvente av en fyr som har vandret rundt siden 1800-tallet. Walker er noe forutsigbar og svak. Whiskyer som ikke klarer å passere 40% grensa, er og blir litt tyne. Som light produkter.

Johnnie Walker Black Label er en elegant og klassisk Rolls-Royce med punktering og oljelekkasje. Kjøp denne til far, så prøvekjører du den og nyter turen. Siden kjøper du deg noe med litt mer spenning;)

God Fornøyelse…

Johnnie Walker

Opprinnelsen til Johnnie Walker whiskyen ble funnet opp i Kilmarnock i Skottland på 1800-tallet. Det var John Walker som, ved å bruke samme blandingsprinsipper som han gjorde med te, fant opp en helt ny og revolusjonerende måte å blande whisky på. Men det var ikke før etter hans død i 1857, da sønnen Alexander tok over, at whiskyen ble etablert som et internasjonalt kvalitetsmerke.
Da det britiske imperiet ekspanderte til stadig nye steder i verden, fulgte Alexander nøye med i utviklingen. Han eksporterte whiskyen til flere nye steder, blant annet Australia, og fikk med det en mye større og bredere konsumentmasse. Alexander introduserte også den firkantede flasken som brukes i dag.

Johnnie Walker har vunnet flere priser enn noe annet whiskymerke, blant annet i USA, Hellas, Australia og Thailand, der den har størst marked.
Johnnie Walker flasken gjenkjennes på grunn av den verdenskjente “Striding Man”, som var et av de første firmaikoner. Selv om logoen har gjennomgått flere endringer siden den ble introdusert av Tom Browne i 1909, er den fremdeles assosiert med en av verdens fineste whiskyer. Johnnie Walker sponser i dag Formel 1 teamet McLaren.

Vi har i dag fem varianter Johnnie Walker, og disse regnes som verdens ledende blend whiskys.

Red Label, den mest kjøpte whiskyen i verden.
Pris: 289,90

Black Label
Pris: 379,00

Gold Label
Pris: 499,00

Green Label, som er en pure malt (dvs. en blend av ulike single malts)
Pris: 399,00

Og sist man absolutt ikke minst, Blue Label.

I skrivende stund må det innrømmes at jeg aldri har, og kommer aldri til, å kunne skryte av å ha skjenka meg snytings på en Blue Label.
Har faktisk ikke kommet nærmere enn et låst glasskap på danskebåten…


Blue Label skal være en veldig eksklusiv type Johnnie Walker. Det hevdes at den har autentisk karakter og smak som den tradisjonelle whiskyen fremstilt av John og Alexander Walker på 1800-tallet. Blue Label er også den sjeldneste av Walker typene, og hver flaske er individuelt nummerert.
Dette er verdens mest eksklusive blended whisky.

Pris pr. liter: 1.712,86kr…..(898 ord, lest 2823 ganger.)

Liv og røre
Velkommen til:
Jetison (Oslo)
Joalol (Stjørdal)
galgalakse (Hokksund)
3agle-3ye (Kongsvinger)
Torjus (Kongsvinger)

Online:
0 medlemmer online.
1 gjest online.

Kake i dag:
N/A (Halden)
fragaria (Skibotn)
nainik (Bergen)
Jannicke (Trondheim)
skj0ng (Ålesund)

Kake i morgen:
[Sleeper] (Kattem)
Thinkgrrl (Sæbøvik)
FrAgLeN_ (Aurskog)
Scherzo (Stange)
huldra (Hobøl)
ziz (Furnes)
salmissra (Tomasjord)
AylA^ (Ålesund)
MoonFog (Klokkarvik)
|Lakel0s (Sykkylven)
Skåk (Ålen)
Alley^Cat (Kristiansand)
solus (Tromsø)
AiQ (Notodden)
psykopuz (Hokksund)
Merry (Stavanger)

Si "gratulerer" med blomster!
Send bursdagskort

Sett theme-cookie
Sett cookie
Forum

Strre oversikt

De Selverklærte Gales Forbund (c) 1998-2018 · DSGF.no